Пальмова олія дорожчає, оскільки Індонезія зберігає гнучкість експорту

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію зросли на початку торгів у четвер після того, як провідний виробник Індонезія пояснив, що не робитиме експорт обов’язковим через нову біржу.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у грудні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 35 ринггітів, або 0,99%, до 3586 ринггітів (759,42 долара США) за метричну тонну на початку торгів.

* Індонезія запустить ф’ючерсну біржу на сиру пальмову олію (CPO) у п’ятницю, але вона не зробить торгівлю через біржу обов’язковою, повідомив Reuters у середу її головний регулятор.

* Влада цієї країни Південно-Східної Азії раніше планувала зробити обов’язковим проходження всього експорту CPO через біржу, щоб стимулювати світові ціни на пальмову олію та створити орієнтири, аналогічні тим, які існують у Куала-Лумпурі та Роттердамі.

Передбачаючи, що Джакарта зробить експорт обов’язковим, індонезійські продавці поспішали очистити товарні запаси. Однак зараз продажі навряд чи будуть агресивними, що підтримає ціни», – сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень Sunvin Group, Брокерська компанія з продажу олії в Мумбаї, повідомляє Рейтер.

* Приплив дешевої соняшникової олії з Росії та України чинить знижувальний тиск на ціни на пальмову олію, оскільки два найбільші виробники користуються зниженням курсу валюти, щоб захопити велику частку ринку харчових олій.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії за період з 1 по 10 жовтня зріс на 12,5% до 29,6% порівняно з місяцем раніше, згідно з даними сюрвеєрів.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці вересня зросли на 9,6% до 2,31 млн тонн, найвищого рівня за 11 місяців, як показали дані Малайзійської ради з пальмової олії (MPOB), опубліковані у вівторок.

Ф’ючерси на соєву олію на торговій біржі Чикаго знижувалися на нічних торгах на 0,74%.

Міністерство сільського господарства США оцінило 51% урожаю сої у стані від гарного до відмінного, порівняно з 52% тиждень тому і найнижчим показником для цього часу року з 2012 року.

(1 долар = 4,7220 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!