Пальмова олія дорожчає, оскільки Індія продовжує зниження мита на імпорт харчової олії

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії зросли у вівторок, чому сприяло рішення найбільшого імпортера Індії дозволити імпорт харчової олії з пільгового мита ще на один рік.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Бурси виріс на 49 ринггітів, або на 1,29%, до 3849 ринггітів ($821,91) до полудня.

Рішення Індії дозволити зниження імпортних мит на харчові олії до березня 2025 року у поєднанні зі зниженням виробництва призвело до зростання цін на пальмову олію в Малайзії, сказав Парамалінгам Супраманіям, директор брокерської компанії Pelindung Bestari у Селангорі, повідомляє Рейтер.

Термін дії нижчої структури імпортних мит на сиру пальмову олію, сиру соняшникову олію та сиру соєву олію в Індії, найбільшому у світі імпортері олії, спливає в березні 2024 року.

Супраманіам повідомив, що попередні оцінки виробництва пальмової олії за 1-15 січня в Малайзії, другому за величиною виробника у світі, впали на 17%.

«Таким чином, ціни залишаться стійкими та продовжать зростання, особливо з урахуванням зниження виробництва у першому кварталі».

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні знизився на 0,16%, а контракт на пальмову олію додав 0,52%. Ціни на соєву олію на торговій біржовці Чикаго росли на 0,08%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Експорт малазійських продуктів із пальмової олії за 1-15 січня, за оцінками, скоротиться на 2,6% до 604 474 тонн порівняно з місяцем раніше, повідомила у понеділок незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia.

Дані сюрвеєра Intertek Testing Services показали, що експорт за 1-15 січня зріс на 6,5% – до 629 918 тонн.

Ринггіт, торгова валюта пальми, впав на 0,36% до долара, що зробило товар менш дорогим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Ціни на нафту у вівторок були змішані після втрат на попередній сесії, оскільки ринки зважували загальні економічні проблеми, пов’язані з погодними умовами, проблеми попиту і пропозиції в США і напруженість, що триває на Близькому Сході, яка призвела до збільшення відхилення руху танкерів.

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальму більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Пальмова олія може впасти до 3768 ринггітів за тонну після того, як вона не змогла подолати опір на рівні 3868 ринггітів, повідомив технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,6830 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!