Пальмова олія дорожчає на тлі активного імпорту до Китаю

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію зросли у вівторок завдяки активному імпорту з Китаю та ознакам високого попиту, хоча зниження цін на нафту до тримісячного мінімуму чинили тиск на ринок.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у січні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 45 ринггітів, або 1,2%, до 3765 ринггітів ($804,49) за метричну тонну на момент закриття.

«Постачання соєвої олії збільшилося через спекотну і теплу погоду, що очікується в західних і центральних районах вирощування Бразилії протягом наступних 10 днів. Крім того, попит на соєву олію зріс, оскільки Китай розмістив більше замовлень», – сказав Мітеш Сая, торговий менеджер у Мумбаї. торгова фірма «Кантілал Лакшмічанд та Ко», повідомляє Рейтер.

Китай імпортував 5,16 млн тонн соєвих бобів у жовтні, як показали митні дані у вівторок, що на 25% більше, ніж роком раніше, але нижче за очікування аналітиків.

У вівторок Китай здійснив найбільшу одноденну закупівлю сої в США за три місяці, повідомили трейдери, вселяючи надію після того, як закордонний продаж урожаю 2023 року відстав від нормального темпу.

У середу ф’ючерси на соєві боби в Чикаго торгувалися лише на рівні двомісячного максимуму. Підвищені ціни на сою призводять до збільшення витрат на соєву олію.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,5%.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,4%, а контракт на пальмову олію – на 0,1%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту в середу зазнавали труднощів після падіння до найнижчого рівня за більш ніж три місяці на попередній сесії через побоювання щодо зниження попиту з боку найбільших світових споживачів нафти.

Зниження цін на сиру нафту робить пальмову олію менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Малайзійський ринггіт, послабився на 0,3%, що зробило пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

Малайзія, другий за величиною виробник пальмової олії у світі, запустила в середу систему, яка спрощує управління транзакційними даними по всьому ланцюжку поставок.

(1 долар = 4,6800 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!