Пальмова олія дорожчає другий день через повільне зростання виробництва та слабкий ринггіт

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію зростають другу сесію поспіль у середу на тлі зростання експорту в першій половині серпня, побоювань щодо виробництва та ослаблення ринггіту.

Контракт на еталонну пальмову олію з постачанням у листопаді на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 1,3 рінггіту, або 0,34 %, до 3818 ринггітів (823,02 долара США) за метричну тонну до полудня.

Ослаблення ринггіту і повільніше зростання виробництва в першій половині серпня на півострові Малайзія стали каталізатором масового зростання цін останнім часом, сказав Парамалінгам Супраманіам, директор брокерської компанії Pelindung Bestari із Селангора, повідомляє Рейтер.

За його словами, є також попередні повідомлення, які свідчать про прогноз спекотної та сухої погоди у багатьох районах Індонезії.

“У двох словах, ринок знаходиться у фазі консолідації, і якщо ми не побачимо значного покращення у виробництві, ціни продовжуватимуть залишатися захисними”, – сказав Парамалінгам.

Найбільший виробник Індонезії знизив орієнтовну ціну на сиру пальмову олію (CPO) на рівні $820,35 за метричну тонну на період з 16 по 31 серпня, фактично зберігши податок та збір CPO на незмінному рівні, згідно з ухвалою міністерства торгівлі.

Експорт із Малайзії у період з 1 по 15 серпня зріс на 18,9% порівняно з тим же періодом у липні, повідомила у вівторок сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services. Інший сюрвеєр, Amspec Agri, повідомив, що експорт підскочив на 24,2%.

Рінггіт, продовжує знижуватися по відношенню до долара п’ятий день поспіль, роблячи товар дешевшим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію додав 0,5%, а контракт на пальмову олію підскочив на 2%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,5%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

За словами технічного аналітика Reuters Ван Тао, пальмова олія виглядає нейтрально в діапазоні 3778-3861 рінггітів за метричну тонну.

(1 долар = 4,6390 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!