Пакистан оголосив тендер на закупку 500 тис. тонн пшениці

Джерело:  Nasdaq
зерно пшеница

Урядова установа Пакистану оголосила новий міжнародний тендер на закупівлю та імпорт 500 000 тонн пшениці, повідомили європейські трейдери в середу, повідомляє УкрАгроКонсалт з посиланням на Nasdaq.

Кінцевий термін подання цінових пропозицій на тендер від торгової корпорації Пакистану (TCP) – 26 жовтня.

Відвантаження планується здійснити у 2022 році партіями щонайменше 100 000 тонн у період з 13 по 18 листопад, з 21 по 26 листопада, з 29 листопада по 4 грудня, з 7 по 12 грудня та з 15 по 20 грудня.

Поставки мають бути організовані таким чином, щоб придбана пшениця прибула до Пакистану до 10 січня 2023 року.

Трейдери вважають, що Пакистан має значні потреби в імпорті після того, як у вересні масштабні повені  завдали шкоди сільськогосподарським угіддям і посівам, змітаючи будинки, мости, дороги та худобу.

Але  останній тендер у країні 30 вересня  завершився без закупівлі з обмеженою участю через невизначеність щодо нових умов тендеру, особливо умови, яка вимагає другу перевірку якості під час розвантаження пшениці в Пакистані на додаток до перевірки якості в порту завантаження.

За словами трейдерів, новий тендер все ще містить вимогу щодо перевірки якості пшениці в порту розвантаження в Пакистані. Але вимога у вересневому тендері про те, що кораблі не могли розвантажуватися в Пакистані до завершення перевірки якості в Пакистані, була вилучена, кажуть трейдери.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!