Падіння цін дає розуміння, які посівні площі будуть навесні в Канаді

Канада

Поточні показники цін вказують на те, що у 2024 році в Канаді буде менше посівів ріпаку та ячменю, а площа вівса та сочевиці відновиться.

Ціни на канолу впали до трохи більше 15 доларів за бушель, що приблизно на 4 долари менше, ніж рік тому. Значна частина падіння цін відбулася за останні шість тижнів.

Нижчі ринкові ціни означатимуть нижчі ціни на страхування врожаю, що зменшить стимул для посушливих районів хеджувати свої ставки ріпаком.

Однак будь-яке зменшення площі ріпаку буде пом’якшене відсутністю інших привабливих варіантів.

Яра пшениця подешевшала більш ніж на 2 долари за бушель порівняно з роком тому, а фуражний ячмінь подешевшав майже на 2 дол.

Ячмінь, швидше за все, постраждає найбільше від посівних площ. Потенціал зростання врожаю здається обмеженим тепер, коли Китай знову купує фуражний ячмінь в Австралії, а американська кукурудза закріпилася як альтернатива на відгодівельних майданчиках Альберти.

Ціни на твердий дурум порівняно з минулим роком знизилися лише незначно, але вони стали великим розчаруванням. Оскільки посуха охопила західну частину Саскачевану та південну Альберту, багато виробників чекали повторення 2021 року, коли дурум перевищив 20 доларів за бушель.

Деякий час урожай наближався до 15 доларів, але неухильно знижувався і зараз становить 13 доларів. Однією з причин є неочікувано великий експорт твердих сортів дурум з Туреччини.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!