Пʼять країн ЄС підписали спільну заяву щодо продовження заборони на імпорт агропродукції з України до кінця року

Джерело:  Latifundist.com

Польща, Болгарія, Угорщина, Словаччина та Румунія підписали спільну заяву щодо продовження до кінця року заборони на імпорт 4 зернових культур з України. Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус, пише rmf24.

«На зустрічі ми підготували і підписали спільну позицію — п’яти країн — щодо, насамперед, продовження заборони на ввезення чотирьох зернових до наших країн після 15 вересня. Але також в угоді є наша спільна декларація про те, що ми дуже відкриті для транзиту», — сказав глава Міністерства сільського господарства Роберт Телус під час пресконференції після зустрічі міністрів сільського господарства Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії та Болгарії.

В свою чергу прем’єр-міністр Матеуш Моравецький сказав, що «Польща не відкриє кордон з Україною для зернових продуктів 15 вересня».

Він додав, що на зустріч також були запрошені міністри України та Молдови, але вони не приїхали з об’єктивних причин.

«Менш ніж через два місяці, згідно з рішенням Єврокомісії, ми маємо знову відкрити кордон (з Україною для зернових продуктів — прим. ред.) 15 вересня. Я хочу чітко сказати, тут від Міністерства сільського господарства Республіки Польща — ми не відкриємо цей кордон. Або Європейська Комісія погодиться розробити правила, які продовжать цю заборону, або ми зробимо це самі», — сказав Моравецький.

Нагадаємо, у червні Європейська комісія послабила обмеження на імпорт українських агротоварів до п’яти європейських країн та пообіцяла поступово їх скасувати.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!