Озима пшениця може вимерзнути у Казахстані

заморозки

Занадто низька температура повітря склалася у регіонах, де вирощують озиму пшеницю. Відсутність снігового покриву та нічні морози можуть призвести до вимерзання. Про це повідомляють фахівці Казгідромету. На даний час зниження температури повітря повсюдно призвело до припинення вегетації пшениці озимої, передає агенція «АПК Новини Казахстану».

«Зниження температури повітря в нічний час доби до мінус 12˚С, місцями до мінус 18-21˚С (Жетисуська область), за відсутності снігового покриву на окремих ділянках може призвести до вимерзання озимих культур на півдні та південному сході країни. Зниження середньодобової температури повітря призвело до припинення вегетації озимої пшениці на ділянках, що спостерігаються», – повідомляється в агрометеорологічному огляді синоптиків.

Тим часом, у Казгідрометі повідомили, що в першій декаді грудня на півдні та південному сході Казахстану, в районах обробітку озимих культур, загалом температурне тло було в основному вищим за норму, опадів випало близько норми, у деяких районах більше норми. Мінімальна температура ґрунту на глибині вузла кущіння озимої пшениці в основному була позитивною, промерзання ґрунту поки що не відзначалося.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!