Основою економіки України стануть військово-промисловий комплекс, агросектор, ІТ та енергетика, – Шмигаль

Джерело:  Цензор.НЕТ
АПК

Військово-промисловий комплекс, агросектор, ІТ та енергетика є ключовими секторами, які стануть основою економіки майбутнього. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі, повідомляє  Урядовий портал.

“ВПК. Зростаємо в цьому секторі. Маємо велике державне замовлення. На закупівлі Міноборони передбачається 400 млрд грн цього й наступного року. Цьогоріч додатково спрямували 40 млрд грн на закупівлю дронів”, – сказав Шмигаль.

Глава уряду акцентував увагу на шістьох секторах, які стануть основою економіки майбутнього: військово-промисловий комплекс, аграрна галузь, енергетика, ІТ, будівництво та машинобудування.

За словами Шмигаля, аграрний сектор становить основну частку валютних надходжень держави. Переробка має стати ключовим фактором зростання ВВП в майбутньому. В енергетиці Україна може стати “газовим сейфом Європи”.

Зростання показує сфера ІТ. А після перемоги важливим напрямком стане будівництво, адже Україна відновлюватиме все житло й інфраструктуру.

“Шоста галузь – наше машинобудування. Будемо стимулювати з бюджету та збільшувати замовлення: не лише для сектору безпеки й оборони, але й для цивільного сектору, для потреб відновлення та функціонування економіки”, – наголосив глава уряду. 

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!