ООН повідомила про найгіршу за останні 100 років посуху на півдні Африки

Джерело:  Зерно Он-Лайн

Виконувач обов’язків регіонального директора Всесвітньої продовольчої програми організації Лола Кастро зазначила, що стихія знищила значну частину врожаю в регіоні

Найгірша за останні 100 років посуха вразила південь Африки, залишивши на межі голоду 27 млн ​​людей у ​​регіоні. Про це повідомила виконувач обов’язків регіонального директора Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП) у країнах півдня Африки Лола Кастро.

“Південь Африки переживає рекордну за останні 100 років посуху, яка знищила в регіоні значну частину врожаю, насамперед зернових, – цитує її місцева радіостанція EWN. – У багатьох районах фермери не зібрали нічого, а наступний урожай буде лише у квітні 2025 року. Зараз настає найгірший період, коли голод загрожує 27 млн. людей”.

У 2024 році режим національного лиха через посуху оголосили п’ять держав у південній частині континенту: Замбія, Зімбабве, Лесото, Малаві та Намібія. Складна ситуація складається в аграрному секторі Анголи та Мозамбіку.

Засуха, за словами Кастро, знищила у Замбії 70% урожаю, у Зімбабве – 80%. “Це вже викликало в регіоні зростання цін на продовольство, – сказала вона. – Ситуація є вкрай тривожною”. Фахівці ВПП вважають, що країн на півдні Африки екстреної допомоги продуктами харчування потребують 6 млн осіб. Для її надання потрібно $409 млн, з яких поки що зібрано половину, повідомила Кастро.

Всесвітня продовольча програма є організацією у структурі ООН. Створена в 1961 році, вона щорічно розподіляє близько 4 млн тонн продовольства нужденним у багатьох країнах світу.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!