ООН планує купувати кукурудзу для Африки в Україні та Мексиці

Джерело:  AgroPortal.ua
кукурудза

Всесвітня продовольча програма (ВПП) Організації Об’єднаних Націй має намір закупити 290 тис. т кукурудзи у Мексиці та Україні.

Зерно буде направлено до країни Південної Африки, які постраждали від посухи, спричиненої Ель-Ніньо, пише Bloomberg.

Оскільки основний урожай кукурудзи в Зімбабве скоротився приблизно на 70%, а посіви кукурудзи в Замбії та Малаві також зменшилися, ВПП намагається зібрати близько $400 млн для фінансування своєї боротьби.

Допомога Південній Африці складна, тому що жителі регіону здебільшого їдять білу кукурудзу, а не жовту, яка популярна в інших країнах, і багато країн забороняють імпорт генетично модифікованого зерна, якщо воно не подрібнене. Проте близько 27 млн людей у семи країнах потребуватимуть допомоги з кінця цього року до березня 2025 року, повідомила помічник виконавчого директора з розробки програм і політики ВПП Валері Гварнієрі.

«Нам точно доведеться вийти за межі регіону, щоб закупити білу кукурудзу, яку ми шукаємо для нашої ініціативи», — зазначила вона в інтерв’ю Bloomberg після повернення з поїздки до Зімбабве.

Очікується, що ВПП значну частину обсягу (близько 100 тис. т) білої кукурудзи імпортує з Мексики, частину — з Танзанії, а також невеликі обсяги меленої жовтої кукурудзи — з України.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!