ООН може допомогти ЄС позбавитися надлишків українського зерна, – Politico

Джерело:  Цензор.НЕТ
зерно

Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) готова допомогти Євросоюзу доправити надлишки українського зерна у країни, які його потребують найбільше.

Про це виданню Politico розповів директор глобальних офісів ВПП у Брюсселі та Берліні Мартін Фрік.

Як повідомляє видання, офіційні особи Європейської комісії зустрілися з представниками п’яти східноєвропейських країн, щоб обговорити пропозиції щодо вирішення проблеми величезного припливу українського зерна та інших продуктів після того, як чотири з них – Польща, Угорщина, Словаччина та Болгарія – ввели заборони на імпорт.

“Доставка зерна деяким з найбідніших народів світу має вирішальне значення в умовах цієї глобальної продовольчої кризи. Ми перевозимо зерно з України через Чорне море і готові працювати з Європейською Комісією та державами ЄС для пошуку рішень. Ми маємо досвід боротьби зі складними логістичними проблемами під час постачання великих обсягів продукції до нужденних країн”, – сказав Фрік.

Зазначається, що ВПП вже доставляє продукцію, що експортуються з України в рамках Чорноморської зернової ініціативи. Доля угоди тепер “висить на волосині” після того, як Росія заявила, що більше не гарантуватиме безпечний прохід суден після 18 травня. 

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!