Оман стимулює виробництво пшениці для зміцнення продовольчої безпеки

Оман

Міністерство сільського господарства, рибальства та водних ресурсів (MAFWR) активно просуває вирощування пшениці в Омані в рамках ширшої стратегії підвищення продовольчої безпеки.

Останні дані показують, що Оман зібрав 7119 тонн пшениці, вирощеної на 6359 акрах ( 2 573 га) у сільськогосподарському сезоні 2022-2023 років.

Ініціатива щодо збільшення вирощування пшениці та її якості за допомогою покращених місцевих сортів є ключовою для цілей продовольчої безпеки Оману. Міністерство має намір забезпечити постійне постачання фермерам 54 тонн високоякісного насіння щороку за рахунок субсидій, підвищуючи врожайність і заохочуючи постійне виробництво пшениці.

Ініціатива включає три етапи: придбання сучасної посівної та збиральної техніки, навчання роботи автоматизованих комбайнів і зобов’язання щорічно постачати 54 тонни насіння пшениці підвищеної якості. Крім того, Мінприроди безкоштовно надає фермерам послугу зі збирання пшениці.

MAFWR розробило п’ятирічний план з інвестиціями в 5 мільйонів RO ($13 млн), спрямований на підтримку та масштабне виробництво пшениці до 2027 року. Цей план є наріжним каменем у стратегії Оману з консолідації інфраструктури продовольчої безпеки та реалізації прагнень Oman Vision 2040.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!