Оливкові плантації з’являться у Казахстані

Джерело:  Eldala.kz
оливки

У кількох регіонах Казахстану за участю фахівців із Грузії планують вирощувати оливки. Саджанців буде привезено з Кахетії. Про це повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ РК.

Посол Казахстану в Грузії Малік Мурзалін відвідав оливкові плантації у Кахетії. Як розповів президент Міжнародної ради з оливок Георгій Сванідзе, за підтримки грузинських фахівців планується посадка найкращих сортів оливок та створення плантацій. Також буде запущено переробний завод, а для експорту продукції планується отримання міжнародного сертифікату.

В даний час вже проведена експериментальна посадка саджанців оливкових дерев у Жетисуській та Мангістауській областях. Також цього року планується відправка грузинських саджанців до Туркестанської області.

Сванідзе зазначив, що Грузія готова ділитися знаннями, досвідом та інноваціями щодо вирощування оливок у Казахстані. Зі свого боку, він сприятиме питанню надання РК членства у Міжнародній раді з оливок – організації, яка контролює 90% світових доходів від оливкової олії та 74% торгівлі ним.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!