«Ольгопіль» реалізує власне насіння озимої пшениці, озимого ячменю й гороху

Джерело:  AgroTimes
насіння посівна

Агрофірма «Ольгопіль» розпочала реалізацію насіннєвого матеріалу під посівну 2025 року: супереліту, еліту й насіння першої репродукції 14 сортів озимої пшениці, по одному сорту озимого ячменю й гороху.

Про це повідомили в компанії.

«Увесь процес – від сівби до реалізації насіння – суворо контролюється, – підкреслив директор АФ «Ольгопіль» Павло Каленич. ‒ Маємо насіннєвий завод і лабораторію, що дозволяє готувати якісний насіннєвий матеріал із чистотою 99% і схожістю понад 92%».

На сучасній лінії виконується весь комплекс робіт із виготовлення насіння: від очищення, оброблення фунгіцидами, інсектицидами, стимуляторами росту й добривами до фасування в біг-беги.

За словами Павла Каленича, щороку на полях АФ «Ольгопіль» для експерименту закладають демоділянки, де висівають 50-80 сортів і гібридів різних культур і вивчають їхній потенціал урожайності.

Цього року було закладено агрополігон із сортами озимої пшениці, де було представлено понад 80 гібридів. Також посіяли демоділянки озимого ріпаку, кукурудзи та цукрового буряку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!