Ольгопіль відсіяла ранні культури та взялася за кукурудзу

Ольгополь сев

Агрофірма «Ольгопіль» завершила посів ранньої групи ярих і вже приступила до пізніх зернових. Як говориться у повідомленні компанії, вже посіяні ярі зернові, зернобобові та буряк.

«Наразі триває активна фаза висадки кукурудзи на зерно. Для господарства це стратегічна культура. Тому строки посівів цього року ранні, бо треба встигнути захопити вологу в ґрунті. Перевагу віддали гібридам з меншим ФАО, щоб кукурудза встигла запилитися до піку температур. Також зменшили норму висіву до 75-70 тис. насінин/га. Завдяки таким технологіям господарство планує досягти показників минулорічної врожайності —  9-10 т/га», — розповіли в компанії.

Головний насіннєвод господарства Михайло Кіпайкін зазначив, що з 5 тис. га, які обробляє «Ольгополь», найбільший клин займає озимина.

«На щастя, вона у доброму стані. Що стосується ранньої групи ярих, то під цими культурами заклали невеликі площі, найбільшу частку займає горох. А от пізні ярі зернові — це стратегічні культури. Тому під кукурудзу відвели 1500 га, а соняшник займе до 700 га. Наразі посів кукурудзи в активній фазі. Чекаємо дощу, бо земля просить води», — додав він.

Уточняється, що в цілому господарство забезпечене міндобривами та насінням, однак відчувається дефіцит дизельного пального. Доводиться коригувати технологічні підходи.

Для довідки: ТОВ «Агрофірма «Ольгопіль» заснована у 2000 році. Земельний банк складає 5 тис. га у Вінницькій області. Вирощує зернові та технічні культури. У господарстві є насіннєвий завод, елеватор, млин, пекарня, олійня. Працює свиноферма, молочно-товарна ферма.

 

AgroPortal.ua 

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!