«Ольгопіль» завершує збір цукрового буряка, площі під яким цьогоріч суттєво більші

Джерело:  GrowHow.in.ua
буряк

Агрофірма «Ольгопіль» завершує збір цукрового буряка, під який цьогоріч відвели 130 га посівних площ. Як повідомили GrowHow у пресслужбі компанії, господарство має особливий підхід і підвищену увагу до культури.

Торік врожайність солодких коренеплодів на полях агрофірми була вищою, аніж у попередні роки. Культуру вирощували на 85 га. Цьогоріч вирішили суттєво збільшити площі, оскільки цукровий завод, куди реалізують продукцію потребує більше сировини.

До того ж підприємство розташоване за 70 км від Ольгополя і забирає цукрові буряки самовивозом, тому рентабельність культури для агрофірми зростає.

— За роки функціонування нашого агропідприємства на вирощуванні цукрових буряків ми, так би мовити, вже набили руку. Це відображається і на врожайності. Торік середній показник врожайності складав 74 т/га. Наразі маємо на полі до завершення збору ще 25 га, але врожайність не нижча за тогорічну. На полях працює професійна техніка. Збираємо цукрові буряки максимально дбайливо, щоб після переробки вони дали високі результати, — розповів головний агроном АФ «Ольгопіль» Олександр Палайчук.

В агрофірмі вважають, що до вирощування цукрового буряка потрібно бути готовим як матеріально, так і морально. Рентабельність культури, ураховуючи ціни на насіння, добрива, засоби захисту рослин й витрати на обробіток, викопування тощо, можлива за умови урожайності не меншої за 500 ц/га. Крім того, для вирощування цукрового буряка господарство повинно мати ґрунтообробну техніку, обприскувачі, комбайни. Тому, перед прийняттям остаточного рішення щодо вирощування культури, агрономи господарства радять прорахувати усі плюси й мінуси.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!