Ольгопіль відправляє новий врожай кукурудзи на експорт

Джерело:  AgroTimes
кукурудза

Кукурудза з полів підприємства «Ольгопіль» в основному йде на експорт. Пів року компанія не експортувала продукцію, а після відкриття зернового коридору до порту відправляють кукурудзу, пшеницю та ріпак.

Відзначається, що цього року під кукурудзу на зерно в агрофірмі «Ольгопіль» заклали 1,7 тис. га. Більше половини цих площ уже зібрані. Тобто темпи збирання качанистої відповідають минулорічним показникам відповідного періоду, але врожайність дещо знизилася через літню посуху, що призвела до зменшення врожаїв практично усіх зернових та зернобобових культур.

За словами директора агрофірми Павла Каленича, є поля, на яких вдалося вийти на показники 9-10 т/га. Але є й такі площі, на яких урожайність становить 4-5 т/га.

«Урожай менший, ніж торік. Але не біда, працюємо далі, підтримуємо ЗСУ і шукаємо шляхи для реалізації того зерна, що зібрали. Якщо торік кукурудзу продавали по $275, то зараз — по $215. Але це також гроші, адже зараз такий час, коли важлива кожна копійка», — зазначає Павло Каленич.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!