Олександр Кубраков назвав найперспективніші країни для транзиту української агропродукції

Джерело:  Укрінформ
ЕС

Найбільш перспективними, як для транзиту агропродукції, так і для розбудови інфраструктури є напрямки Румунії та Молдови. Про це під час конференції «Майбутнє українського експорту» заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення України—міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

«Молдова і Румунія відчули, що вони можуть заробляти на транзиті, для них це є додатковий заробіток і ми їм не конкуренти», — уточнив Олександр Кубраков.

Зараз румунська сторона очікує кошти від Європейської комісії, які має спрямувати на розбудову інфраструктури на своїй території. Урядовець зауважує, що для України цей логістичний шлях виходить дорожчим і маржинальність таких проєктів нижча. Проте Румунія та Молдова реально зацікавлені такою співпрацею.

За словами очільника відомства, уже є багато ініціатив по Дунаю та розбудові там пунктів пропуску. Крім того, планується добудова залізничної інфраструктури у напрямку Молдови.

Також Олександр Кубраков повідомив, що польський напрямок залишається не менш важливим для українського експорту. Проте порівняно з минулим роком обсяги перевезень залізницею впали вдвічі — до 500–600 т на місяць, іноді навіть більше — до 250 тис. т. Торік вони сягали 1,3 млн т на місяць.

Як повідомлялося раніше, українські експортери вже направили заявки до Мінекономіки на видачу ліцензій для експорту чотирьох культур до країн ЄС за новими правилами.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!