Окупанти вирішили вкрасти зерно з бразильського судна в Маріуполі

Джерело:  AgroPortal.ua
Маріупольський

російські окупаційні війська та призначені окупантами «керівники» мають намір украсти вантаж пшениці з судна Lady Augusta (прапор — Ямайка) бразильського судновласника.

Як повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram, це судно з лютого 2022 року перебуває в Маріупольському порту.

«Цікава історія мародерства в порту топ-колаборантів області та російських міністрів стала відома завдяки нашим інсайдерам. У Маріупольскому порту після початку вторгнення 24 лютого 2022 застрягло судно Lady Augusta під прапором Ямайки з судовласником з Бразилії, завантажене 3 тис. т зерна пшениці. Після повної окупації до сьогодні воно залишається пришвартованим біля причалу №7 Маріупольського порту», — розповів він.

За словами Андрющенка, спочатку розглядалася можливість вигнати судно, але через належність до Бразилії — не наважились, «бо тут вже тхне міжнародним скандалом від потенційно цікавої росії країни».

«Тому судно залишили, а от зерно вирішили вкрасти. Причому — на свою приватну кишеню», — зазначив Андрющенко.

Тому 21 квітня 2023 року «голова уряду ДНР» Євген Солнцев направив на адресу заступника голови російського уряду Марата Хуснулліна клопотання №3028/ЕС, де просить надати дозвіл на вивантаження 3 тис. т пшениці в Маріупольському порту з судна Lady Augusta.

«Зазначаючи, що власники цього зерна невідомі, бо не звернулись до «ДНР». А само зерно не відповідає російському держстандарту та взагалі негодяще. Здавалося б, усе штопане білими нитками, бо яка вам різниця, що там за зерно в чужому судні, якщо воно негодяще. Але — ніт. Всі роблять вигляд, що все це правда. Тому що навіть з тексту стає зрозумілим, хто ще в долі — міністр сільського господарства рф Дмитро Патрушев та заступник транспортного прокурора Південної транспортної прокуратури Сергій Дмітрієв. Коло мажоритарних співучасників піратства замкнулося», — розповів Андрющенко.

За його словами, прямо зараз неподалік Lady Augusta пришвартоване чергове судно РМ3 аккурат до 5 тис. т обсягом, а днями в порт гвинтокрилом прилітали чергові топ-чиновники з росії.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!