Окупанти на Херсонщині обстрілюють заміновані сільськогосподарські землі

Джерело:  Громадське
міни
російсько-окупаційні війська стріляють по замінованих сільськогосподарських полях на правобережжі Херсонщини, щоб ті детонували далі.

Про це розповіла керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в етері єдиного телемарафону.

«Ворог-терорист ще раз довів, що в них немає нічого святого. Навіть зараз, напередодні такого великого свята, вони продовжували обстрілювати та бомбити правий берег [Дніпра]. Зокрема по Козацькому спрямували авіаційні керовані бомби», — сказала вона.

Гуменюк розповіла, що окупанти били по об’єктах інфраструктури — саме тої, яка допомагає регіону відновлюватися, з огляду на те, що Херсонщина є переважного аграрним регіоном і зараз час польових робіт. Зокрема, вони продовжують бити по елеваторах, влучати в сільськогосподарські землі, де ще не розміновано, щоби ті детонували далі.

«Це класичний приклад тероризму. Не маючи жодних військових об’єктів як ціль, вони нищать життя цивільних людей», — сказала Наталія Гуменюк.

Початок посівної

Нагадаємо, з березня в Україні почалася друга з початку повномасштабної війни посівна. Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький розповідав, що українські аграрії готуються цієї весни засіяти ті площі, які не вдалося реалізувати за озимими культурами, зокрема через несприятливі погодні умови.

За словами Висоцького, через мінування ситуація на Харківщині та Херсонщині залишається складною. Там заміновано понад один мільйон гектарів території.

«Їх (заміновані площі — ред.) можна розділити на два типи. Перший — там, де була лінія фронту, це 80-90% замінованих площ. Другий — у тилу, там менший відсоток», — зазначив посадовець.

Він уточнив, що площі, які були в тилу, аграрії планують усе-таки встигнути засіяти. А ті 200-300 тисяч гектарів, які були на лінії зіткнення, цього року ще не вдасться використати.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!