Офіційний дистриб’ютор німецької селекційної компанії Europlant відновив ввезення насіннєвої картоплі до України.

Беллароза

ТОВ “Рекорд Агро” (Київ), офіційний дистриб’ютор німецької селекційної компанії Europlant, відновило постачання з Німеччини в Україну насіння картоплі високих репродукцій, вимушено зупинене з початком військового вторгнення Росії.

На сайті профільної Української асоціації виробників картоплі (УАПК) у вівторок повідомляється про ввезення першої партії з 22 тонн насіннєвої картоплі сортів “Беллароза”, “Санібель”, “Джелі”, “Вінета”. “Насіння картоплі віднесено урядом до категорії критичного імпорту. Проблем з його постачанням немає. Черг на кордоні та митниці не спостерігається”, – наводяться в повідомленні слова директора “Рекорд Агро” Юрія Дяка.

При цьому уточнюється, що замовниками поставленої партії стали українські господарства, які мають статус елітгоспів – сертифікованих насінницьких підприємств. Вони закладатимуть в Україні насінницькі посадки під урожай 2023 року. “Ми зможемо забезпечити потреби всіх елітгоспів у дуже короткий термін”, – підтвердив Дяк.

За даними “Рекорд-Агро”, на даний момент компанія є єдиним офіційним імпортером насіння картоплі в Україні, тоді як робота решти насінницьких господарств ускладнена через військове вторгнення країни-агресора РФ. Імпортер уточнив, що українські господарства зараз вирощують насіннєву картоплю із високих репродукцій, придбаних у європейських селекційних компаній у 2021 році.

Як повідомлялося, Україна до 8 квітня засіяла основними с/г культурами 1,07 млн ​​га земель, що складає 7,9% від запланованих на нинішній сезон 13,44 млн га, у тому числі за тиждень 1-8 квітня засіяно 0,47 млн га. При цьому на зазначену дату картоплею засіяно 43,2 тис. га.

 

Fixygen.ua

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!