Односторонні дії окремих країн неприйнятні, – Єврокомісія про заборону імпорту українського зерна

Джерело:  LB.ua
евро

У Брюсселі чекають на додаткову інформацію від поляків та угорців.

Європейська комісія після заборони Угорщиною та Польщею імпорту сільгосппродукції з України заявила, що торгова політика належить до виключної компетенції ЄС і односторонні дії є неприйнятними.

Про це заявила речниця Єврокомісії Аріана Подеста, повідомляє PAP.

Подеста підкреслила, що Єврокомісії відомо про оголошення Польщею та Угорщиною заборони на імпорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України.

“Ми просимо відповідні органи обох країн надати додаткову інформацію, щоб мати можливість оцінити ці заходи”, – сказала Подеста.

Вона додала, що “в цьому контексті слід підкреслити, що торгова політика належить до виключної компетенції ЄС, і тому односторонні дії держав є неприйнятними”.

“У такі важкі часи вкрай важливо координувати та погоджувати всі рішення в ЄС”, – додала представниця Єврокомісії.

Нагадаємо, що уряд Польщі заборонив імпорт сільськогосподарської продукції з України з метою захисту польського аграрного ринку, незважаючи на те, що міністри сільського господарства України та Польщі мали зустрітися у понеділок, 17 квітня, для підписання угоди щодо подальшого експорту українського зерна. Також Угорщина тимчасово заборонила імпорт зернових, олійних культур та деяких інших сільськогосподарських продуктів з України.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!