Одеська область повністю забезпечена продовольчим зерном для власних потреб

зерно

Війна внесла свої корективи в діяльність агропромислового комплексу Одещини і нашим аграріям довелося швидко адаптуватися до абсолютно нових умов роботи. Та попри все, Одеська область одна із перших в країні завершила збирання ранніх зернових та зернобобових культур.

На площі 991 тисяча гектар нашими аграріями вирощено та намолочено 2,6 млн. тонн зерна, у тому числі 1,7 млн. тонн пшениці – головної продовольчої культури. Про це повідомляє прес-служба Одеської ОДА.

Тож наша область повністю і гарантовано забезпечена продовольчим зерном для власних потреб, говорить Начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

В профільному департаменті додають, що продовжила роботу і наша одеська аграрна наука: вченими-селекціонерами створено дев’ять нових сучасних сортів м’якої та твердої озимої пшениці, нові сорти озимого ячменю, кукурудзи та гороху, які вже внесені до Реєстру сортів.

Окрім цього Одещина залишається на разі єдиним в Україні регіоном де сільгосптоваровиробники вирощують рис — валовий збір цієї культури у 2022 році склав 2,7 тисячі тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!