Очікується, що виробництво другого врожаю кукурудзи в Бразилії знизиться

кукурудза

Синоптики очікують зниження виробництва другого врожаю кукурудзи в Бразилії через меншу посівну площу, менші інвестиції фермерів та інтенсивну Ель-Ніньйо, яка принесла посуху в центральну Бразилію та надмірні дощі на південь.

Згідно зі звітом консалтингової компанії Cogo з питань агробізнесу, Бразилія збере 118,5 млн тонн кукурудзи в 2023/2024 році, порівняно з початковими очікуваннями в 129,6 млн тонн.

Прогноз відображає скорочення на 11% першого врожаю кукурудзи. Що стосується другого врожаю кукурудзи, який становить 75% річного виробництва, очікується, що фермери скоротять посівну площу на 5%.

Бразильське землеробське агентство Conab прогнозує, що виробництво кукурудзи впаде майже на 11% до 117,6 млн тонн.

Зменшення виробництва може збити Бразилію з позиції лідера світового експорту кукурудзи. За даними Conab, бразильський експорт у 2023/2024 роках може впасти до 35 мільйонів тонн з 56 мільйонів тонн у попередньому році.

Середня врожайність другої кукурудзи в Бразилії впала до 63,7 мішків з гектара в Центрально-Західному регіоні в 2015/2016 роках, коли Ель-Ніньо був інтенсивним, порівняно зі звичайним середнім показником у 110 мішків з гектара.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!