Очікується, що повернення африканської чуми свиней вразить поголів’я свиней у Китаї

АЧС

На світових ринках свинини спостерігалася величезна волатильність після 2018 року, коли в Китаї спалахнула африканська чума свиней (АЧС), що призвело до втрати понад 50 мільйонів свиней і падіння виробництва свинини, найбільш споживаного м’яса в країні, на 27%.

З 2018 року китайські фермери покращили гігієну та процедури, щоб зменшити вплив АЧС. Але викорінення хвороби є серйозною проблемою.

Тепер прогнозують, що АЧС у Китаї знову скоротить виробництво свинини. Джерела Reuters повідомили, що випадки заражень почалися в січні. ASF може скоротити виробництво більш ніж на 10%, сказав Пан Ченджун, старший аналітик Rabobank.

Порівняно з 2018 роком, деякі країни не можуть збільшити експорт до Китаю. Раніше ЄС був самозабезпеченим у свинарстві на 125%, але цей показник впав до 110%.

Збільшення експорту до Китаю було чудовим періодом для європейських виробників, але ціни впали після того, як цей експорт сповільнився.

Як результат, протягом останніх років, особливо в Центральній Європі, свинарі зазнавали постійних фінансових втрат. Виробництво в Німеччині впало на 25% (тільки у 2022 році майже на 10%), але всі країни ЄС значно скоротили поголів’я свиней, оскільки вищі витрати на виробництво через війну в Україні додали до зростаючих втрат фермерів.

За останні два роки поголів’я в Європі скоротилося на один мільйон свиноматок і 12 мільйонів свиней. Окрім скорочення поголів’я та виходу свинарів на пенсію, вважається, що виробництво також падає через більшу смертність після заборони використання мідного купоросу та деяких антибіотиків для ветеринарного використання.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!