Обсяги виробництва цукру в Індії скоротяться на 9% у 2023 році

Джерело:  КазахЗерно.kz

Індія готується до прийняття важливого рішення, яке позначиться на світовому ринку, але поки що невідомо, як саме. Влада країни має намір заборонити експорт цукру-піску. Вони хочуть піти на такий крок із двох причин. По-перше, через погоду скоротилися обсяги його виробництва, а по-друге, вони побоюються сильного інфляційного тиску, спричиненого виборами до парламенту.

Поки що в Індії немає проблем із цукром. Внутрішній ринок отримує їх у необхідних обсягах. Відомо, що потрібно йому покриття своїх потреб у ньому – 27,5 млн. т. Ситуація може різко змінитися через те, що у штаті відбудуться вибори 2023 р., а нижньої палаті парламенту – 2024 р.

Вже відомо, що група міністрів звернулася з рекомендацією до цукрових заводів. Вони повинні негайно припинити експорт готового продукту за кордон.

Скільки коштує кілограм цукру в Індії зараз? 42,24 рупії (234 тенге). Рік тому він був дешевшим: продавали його по 41,31 рупії за кілограм (226 тенге). Таким чином, за рік він подорожчав лише на 2,25%. У 2021/2022 с/г році виробили 35,9 млн. т цукрового піску, а в 2022/2023 с/г – 32,7 млн. т (прогноз).

Поки що заборони на експорт цукру, запровадженого на державному рівні та закріпленого у наказі, немає. Введено квоти на його відправлення за кордон. Вони майже повністю вичерпані – не отруїли лише 200 тис. т. Великим покупцем солодкого продукту 2023 р. став Бангладеш (631 тис. т). У менших кількостях закуповують його КНР, Лівія, Камерун, Шрі-Ланка, Індонезія тощо.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!