Обсяг торгівлі між Туреччиною та Україною вийшов на максимальний історичний рівень

Джерело:  Delo.ua

Обсяг торгівлі між Україною та Туреччиною від початку війни досяг рекордних $8 млрд. Незважаючи на війну, турецькі інвестори не тільки не йдуть з України, а й надалі реалізовують в ній свої проєкти.

Про це розповів голова правління турецько-української бізнес-асоціації Бурак Пехліван.

Він зазначив, що торгівля між двома країнами у 2023 році досягла найвищого рівня – $8 млрд. З них $3 млрд становив експорт.

“Сподіваюся, коли вступить у дію Угода про вільну торгівлю між Туреччиною та Україною, яка була підписана під час візиту нашого президента в Україну 3 лютого 2022 року, за три тижні до війни, але ратифікацію якої було відкладено в парламентах через війну, обсяг торгівлі між двома країнами перевищить $10 млрд”, – додав Пехліван.

Крім того, за словами голови правління асоціації, економіки України та Туреччини не є конкурентними, а навпаки – взаємодоповнюють одна одну.

“Хоча через війну економіка України скоротилася на 30%, а обсяг її зовнішньої торгівлі зменшився на третину, цьогоріч ми б’ємо черговий рекорд експорту. Сьогодні Туреччина увійшла до трійки лідерів в Україні як за показниками експорту, так й імпорту”, – сказав Пехліван.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!