Обсяг передачі зерна через українсько-румунський кордон збільшився до 101 вагона

Джерело:  Rail.insider
жд

Кількість вагонів із зерном, що передаються через румунські прикордонні переходи, зросла до 101 вагона на добу. Про це йшлося під час наради представників АТ «Укрзалізниця» та учасників аграрного ринку 31 серпня.

Як зауважив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, фіксується рекордне зростання передачі через прикордонні переходи з Румунією. Наразі показник зріс до 101 вагона/добу. Це на 11 вагонів більше, ніж передавали тиждень тому. Зокрема, через стик Вадул-Сірет—Дорнешти передається майже 59 вагонів зі збіжжям, через перехід Дяково—Халмеу — 5,5 одиниць, а через Рені—Джурджулешти — 37 вагонів.

Зростають і обсяги передачі зернових через інші прикордонні переходи порівняно із попереднім тижнем. Так, майже на 5 вагонів  на добу зріс показник на польських стиках — до 85 вагонів. На 4 вагони зросла передача на переходах з Угорщиною (до 76 одиниць). Також на 3,6 вагона збільшився обсяг передачі до Словаччини — до 80,5 одиниць.

Таким чином загальний обсяг передачі зернових наразі становить 342,5 вагона на добу.

Раніше повідомлялося, що обсяг передачі зернових через західні прикордонні переходи зріс до 329 вагонів на добу за останній тиждень.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!