Обсяг експорту бразильського порту Паранагуа досяг 50-річного максимуму через стрибок продажів сої

Джерело:  Oilworld
соя

Експорт через східний коридор другого за завантаженістю порту Бразилії в першому півріччі становив 11,1 млн метричних тонн, що є найвищим обсягом за один семестр з моменту створення порту 50 років тому, повідомили у вівторок влада порту Паранагуа.

Офіційні особи державного порту повідомили про значне збільшення відвантажень зерна у всіх напрямках, але особливо відзначили соєві боби, обсяги експорту яких підскочили на 22,4% після того, як Бразилія зібрала найбільший урожай в історії 2023 року.

Експорт сої склав 6,5 млн метричних тонн від загального обсягу, відвантаженого в першому півріччі через Паранагуа, або майже 60%, заявила влада. Далі йдуть соєвий шрот, на який припадає майже 24% від загального обсягу поставок, і кукурудза, на частку якої припадає близько 17%, або 1,9 млн. метричних тонн.

Бразилія постачає більшу частину своєї сої до Китаю, але цього сезону неврожай в Аргентині спровокував продаж небачених обсягів своєму південному сусідові, який сам є великим світовим постачальником соєвих бобів та побічних продуктів, повідомляє Рейтер.

2023 року Бразилія також збере найбільший урожай кукурудзи, що допоможе підвищити попит на портові послуги в перші місяці року. Традиційно Бразилія експортує більшу частину своєї кукурудзи у другому півріччі, коли вона конкурує із продукцією США на світових ринках.

На думку аналітиків, проблеми з постачаннями з України та новий попит з боку Китаю, який схвалив імпорт бразильської кукурудзи у грудні минулого року, також підвищують попит на бразильську кукурудзу цього року.

Влада Паранагуа заявила, що результати першого півріччя також відображають підвищення ефективності портів, посилаючись на те, що середній час стоянки в Східному коридорі скоротився до 2,35 дня в червні з 2,84 дня в червні минулого року.

За словами Паранагуа, середній темп відвантаження зріс приблизно до 1088 тонн на годину з 817 тонн на годину того ж періоду.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!