Обмежені поставки пальмової олії з Індонезії ведуть до зростання цін у Малайзії

Джерело:  OleoScope
пальмовое масло

Очікується, що постачання пальмової олії з Індонезії залишаться обмеженими, і це може стати хорошим шансом для Малайзії, вважають галузеві експерти The Edge Malaysia.

Аналітики Glenauk Economics Леоу Х’юї Чен і доктор Джуліан Макгілл у своїй публікації зазначили, що постачання пальмової олії з Індонезії, як очікується, залишаться обмеженими протягом 2024 року, що обумовлено зниженням обсягів виробництва на 200 тис. тонн у 2024 році, через несприятливі погодні умови та високі витрати на нього. Очікується, що це збереже запаси на низьких рівнях у країні і тим самим підтримає високі ціни на сиру пальмову олію (CPO).

Дані Індонезійської асоціації пальмової олії (Gapki) показали, що виробництво олії в Індонезії впало на 16% в річному обчисленні до 4,25 млн тонн в травні 2024 року, а експорт скоротився на 12% в річному обчисленні до 1,9 . Запаси пальмової олії в країні скоротилися на 12% до 4,09 млн тонн.

Враховуючи обмежені постачання пальмової олії з Індонезії, прогнозується, що ця ситуація піде на користь Малайзії, оскільки споживачі, швидше за все, переключаться на постачання малазійської пальмової олії, повідомила виданню The Edge керівник відділу досліджень у Малайзії та регіональний керівник відділу досліджень агробізнесу інвестиційного банку. Чи Фанг.

«Це зрушення може вплинути на експорт пальмової олії з країни, що призведе до скорочення запасів і зростання цін», — сказала вона.

Тим часом трейдер деривативів Iceberg X Sdn Bhd Девід прокоментував: «Ми, ймовірно, побачимо, як деякі індонезійські гравці імпортують CPO з Малайзії через різницю в податках між Малайзією та Індонезією, що, як очікується, підтримає ціни на CPO в Малай.

Крім того, Glenauk Economics Leow and McGill відзначили, що індонезійські ціни FOB CPO незвичайно вищі за експортні ціни Малайзії. “Ми можемо потенційно побачити зростання експорту CPO з Індонезії, оскільки маржа переробки продовжує знижуватися через високі ціни”.

За даними Ради з пальмової олії Малайзії, у серпні Малайзія зберегла експортне мито на CPO на рівні 8% і підвищила базову ціну до 3880,86 ринггітів (72 904 руб.) За тонну.

Новинний портал Bloomberg повідомив, що Міністерство торгівлі Індонезії встановило базову ціну CPO на серпень для Індонезії на рівні $820,11 (3 802,37 рінггітів) за тонну.Експортне мито CPO залишається на рівні $33 за тонну з додатковим збором у розмірі $85 за тонну.

Погодні умови, що продовжуються, Ель-Ніньо посилюють спеку і скорочують кількість опадів, створюючи додаткове навантаження на пальмові дерева.

Раніше стало відомо, що Малайзія нарощує виробництво та експорт пальмової олії. Минулого місяця в Малайзії було вироблено близько 1,75 млн тонн пальмової олії.Загалом, з початку року (січень-травень) Малайзія виробила 7,26 млн тонн пальмової олії.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!