«Нива Переяславщини» завершила обмолот сої

Джерело:  AgroPortal.ua
соя

Група компаній «Нива Переяславщини» завершила обмолот сої. Про це говориться у повідомленні компанії.

Як зазначається, цьогорічна посівна пройшла в екстремальних умовах, тому поживні речовини не були внесені у повному обсязі. Також погода підносила сюрпризи аграріям.

«Війна зламала усю стратегію. Наші багаторічні напрацювання доводилося весь час коригувати. Якщо досі ми мріяли, щоб у липні-серпні пішли дощі, оскільки сої постійно не вистачало вологи, то зараз нібито і вологи було, хоч відбавляй, але погода була прохолодною, спостерігалося коливання температур, і соя стресувала. А тут ще жнива у нас на сої затягнулися, як і дощі», — коментує директор з питань рослинництва Станіслав Кошіль.

Він зазначив, що спеціалістам компанії весь час доводилося вишукувати час між дощами та розриватись між кукурудзою і соєю, вирішуючи, де менша вологість.

«Та все-таки великого просідання врожайності сої ми не отримали, далися взнаки і висока якість посадкового матеріалу, і злагоджена робота інженерної та аграрної служби», — додав Кошіль.

Для довідки: ГК «Нива Переяславщини» (Київська обл.) обробляє близько 23 тис. га, потужності зі зберігання зерна становлять близько 150 тис. т, щорічний експорт зернових — 100 тис. т. У структурі групи — свинокомплекси, комбікормовий завод, забійний цех і м’ясокомбінат, що випускає продукцію під ТМ «П’ятачок».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!