Нива Переяславщини отримала урожайність ячменю вищу, ніж пшениці

Джерело:  AgroPortal.ua
жнива

Група компаній «Нива Переяславщини» повністю завершила збирання ранніх зернових, наступний етап — підготовка полів до посівної.

Про це говориться у повідомленні компанії.

«Ячмінь ярий сорту Себастьян — наш улюблений, перевірений, роки чотири ми його сіємо. Це тільки з того часу, як я працюю, але показує він себе добре, хоча цей рік був непростим для вирощування, загалом, як і кожен», — розповів агроном Володимир Барабаш.

Він зазначив, що ячмінь встиг налити зерно до аномальної спеки.

«Тиждень, який погодні умови подарували нам до спеки, дозволив зерну дійти. Тож воно виповнене, а урожайність більша, ніж у пшениці. Наразі зібране зерно завозимо на зберігання, щоб було для посіву, коли завершимо — почнемо возити на елеватори, звідси воно піде на комбікормовий завод і буде перероблене на корми», — поділився Володимир Барабаш.

У компанії уточнили, що ячмінь є основним злаковим кормом для поросят, а його частка у комбікормі може становити до 70%.

Для довідки: ГК «Нива Переяславщини» обробляє близько 23 тис. га, потужності зі зберігання зерна становлять близько 150 тис. т, щорічний експорт зернових — 100 тис. т. У структурі групи — свинокомплекси, комбікормовий завод, забійний цех і м’ясокомбінат, що випускає продукцію під ТМ «П’ятачок».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!