Новий урожай сої перервав смугу падіння ф’ючерсів і розпочав вегетаційний сезон у США

Джерело:  OleoScope
жнива соя

Після подолання річного максимуму місяць тому листопадові ф’ючерси на сою на торговій біржі Чикаго знижувалися сім сесій поспіль. Семиденні втрати в середньому склали 5,7%, максимальна просадка спостерігалася близько 7%, листопадові ціни на соєві боби зупинилися на рівні $ 11,50 за бушель, що є найнижчим показником з 18 квітня і найнижчим показником за чотири роки, – повідомляє Reuters. .

Червень є найбільш торгуючим місяцем для ф’ючерсів на сою нового врожаю, коли досягаються річні максимуми. Проте нинішній період продажів настав раніше, ніж останніми роками, незважаючи на те, що в американських фермерів попереду 20% посівної.

Востаннє ф’ючерси на сою нового врожаю падали сім чи більше сесій поспіль у березні 2023 року, і ця смуга з 13 сесій була найтривалішою щонайменше за 50 років.

Поточні торгові сесії відрізняються також відносно низькою премією за сою старого врожаю в порівнянні з новим, що вказує на менш нагальну потребу в поставках, ніж останніми роками.

Темпи посівів сої у США випереджають середні за п’ять років, а втрати у Бразилії через спекотні та посушливі умови на півночі та повеней на півдні виявилися менш серйозними, ніж очікувалося. Крім того, дефіцит сої в Бразилії не позначився на експортному попиті на сою в США, який у порівнянні з очікуваннями є найгіршим за 23 роки напередодні майбутнього сезону 2024/2025.

Виробники сої, що обнадійливі новини, можуть отримати наприкінці місяця, коли Міністерство сільського господарства США опублікує свій огляд посівних площ.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!