Новий термінал Кернел у порту Рені: у скільки обійдеться будівництво

Джерело:  AgroPortal.ua
Рені

Агрохолдинг Kernel («Кернел») планує до кінця 2023 року побудувати новий перевантажувальний термінал «Девелопмент Рені Термінал» у морському порту «Рені» (Одеська обл.).

Про це повідомила керівник департаменту комунікацій, PR і GR Kernel Катерина Співакова.

За її словами, термінал буде побудовано на земельній ділянці, орендованій холдингом на 49 років.

«Для реалізації проєкту з нуля заплановано залучити близько $10 млн власних коштів. Розглядаються також варіанти співпраці», — зазначила Співакова.

Передбачається, що після завершення будівництва потужність одноразового зберігання зернових і гранульованого шроту в оперативних силосах нового термінала становитиме 9,6 тис. м², соняшникової олії в резервуарах — до 6 тис. т. Проєктна потужність прийому — до 2 тис. т/добу зерна і шроту, до 1,5 тис. т/добу олії. В еквіваленті це дорівнює розвантаженню близько 100 вантажних автомобілів і 50 автоцистерн на добу. Потужність відвантаження зерна або шроту на річковий транспорт становитиме до 8 тис. т/добу, соняшникової олії — до 4 тис. т/добу. Фронт одночасного завантаження буде розрахований на два річкових судна.

Як очікується, за умови стабільної роботи Чорноморської зернової ініціативи активи на Дунаї допоможуть Kernel наростити експорт до 600 тис. т на рік.

Водночас Співакова нагадала, що 2022 року Kernel придбав і в екстреному режимі запустив у ренійському порту термінал «Дунай Пром Агро».

«За рік використання нового об’єкта ми переконалися в експортному потенціалі річкових перевезень, особливо в умовах нестабільної роботи «зернової ініціативи». Таким чином, для підвищення операційної ефективності агрохолдинг вирішив бути присутнім у Дунайському регіоні», — констатувала керівниця департаменту комунікацій.

Для довідки: Kernel до війни був найбільшим у світі виробником та експортером соняшникової олії, провідним виробником та постачальником сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов’язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт та внутрішні продажі соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах та портових терміналах.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!