Новий оборонний пакет допоможе Україні захистити порти, – спікер Білого дому Карін Жан-П’єр

Джерело:  Цензор.НЕТ
Карін Жан-П’єр

У новому пакеті військової допомоги від США будуть засоби, що допоможуть посилити безпеку українських морських портів на тлі останніх російських атак. Про це сказала на брифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

“Ці спроможності (оголошені в новому пакеті. – Ред.) ставатимуть дедалі важливішими особливо зараз, коли Росія вийшла із “зернової угоди” та поновила атаки на портові міста, що ми побачили за останні два дні”, – зазначила представниця Білого дому.

Вона нагадала, що серед багатьох видів зброї та оснащення в новому пакеті містяться засоби для забезпечення безпеки портів та гаваней, які мають посилити захищеність портової інфраструктури України.

Жан-П’єр також підкреслила, що Сполучені Штати продовжать підтримувати зусилля України задля забезпечення доступу зерна на міжнародні ринки. У цьому зв’язку вона нагадала про заяву адміністраторки USAID Саманти Пауер щодо намірів США виділити сотні мільйонів доларів на підтримку українських агропідприємств, надання позик, грантів для бізнесу тощо.

Крім того, представниця Білого дому відзначила внесок інших країн регіону, зокрема Румунії, у покращення сухопутного доступу для українського зерна на міжнародні ринки.

“Отже, ми продовжимо допомагати Україні не лише в короткостроковій, а й у довгостроковій перспективі”, – запевнила речниця Білого дому. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!