Новозеландські фермери стурбовані зниженням попиту на молоко та баранину

овца баранина

Фермери у Новій Зеландії вже затягують паски, ділове співтовариство починає усвідомлювати, що вся економіка постраждає від зниження попиту на молоко, баранину та деревину, повідомляє Newsroom.

На глобальному молочному аукціоні цього тижня середня ціна впала на 7,4% до $2875 доларів США (4830 новозеландських доларів) за тонну – це найнижчий показник за п’ять років. Водночас очікується, що ціни на баранину впадуть до $7 за кілограм, тобто фермерам будуть платити приблизно на $40 за голову менше, ніж за останні два роки.

Старший сільськогосподарський аналітик Rabobank Емма Хіггінс повідомила минулого місяця, що вівчарі, які відправляють 50% свого м’яса до Китаю, відчайдушно чекають відновлення китайського ринку.

Оскільки попит не відновлюється після пандемії, ціни на незбиране сухе молоко різко впали. Fonterra вже знизила прогнозовану ціну молока на фермі на 1 долар до $6,25–$7,75 за кілограм сухого молока. Минулого тижня компанія Synlait послідувала цьому прикладу, і аналітики кажуть, що ці два виробники можуть ще знизити ціни.

Для фермерів $7/кг значно нижче беззбиткового рівня, який DairyNZ та інші підрахували приблизно у $8,50/кг. Тож вони будуть скорочувати витрати скрізь, де зможуть.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!