Німеччина закликає ЄС посилити альтернативні транспортні маршрути для вивезення українського зерна

Джерело:  Цензор.НЕТ
Німеччина

Після одностороннього виходу Росії із “зернової угоди” міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір закликав Євросоюз посилити альтернативні експортні маршрути за межами Чорного моря.

Про це він сказав в спільній ранковій програмі новин телеканалів ARD і ZDF перед зустріччю міністрів сільського господарства ЄС в Брюсселі, пише Tagesschau.

Європейський Союз повинен “посилити альтернативні експортні маршрути за межами Чорного моря”, заявив Оздемір.

Він сказав, що необхідно чітко визначити, “який альтернативний маршрут є найкращим”, і що для сусідніх країн “неприйнятно” закривати свої кордони з Україною.

Побоювання східноєвропейських країн, що їхнім фермерам може загрожувати український імпорт, є проблемою, яку можна вирішити, вважає міністр.

За його словами, українську продукцію потрібно транспортувати до європейських портів – “а потім відправляти звідти на глобальний Південь”.

“Багато країн залежать від зерна з України. Тому ми повинні зробити все можливе, щоб зернова угода була відновлена. Водночас ми повинні допомогти Україні вивезти зерно з країни, щоб воно потрапило туди, де його терміново потребують”, – зауважив Оздемір. 

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!