«Нібулон» у квітні перевантажив рекордний обсяг збіжжя за період повномасштабної війни

Джерело:  Rail.insider
Нибулон

У квітні на потужностях агрохолдингу «Нібулон» перевантажено 434 тис. т збіжжя. Результат є найкращим за період повномасштабного вторгнення рф і наближається до рівня довоєнних показників. 

Незважаючи на руйнівні пошкодження та блокаду Миколаївського порту, «Нібулон» демонструє відновлення обсягів експорту впродовж 2022–2024 років і повертає собі частку ринку. Це стало можливим завдяки розвитку альтернативних каналів через Дунайський порт і ефективному використанню можливостей чорноморських портів.

За дев’ять місяців 2023/24 маркетингового року «Нібулон» експортував 2,4 млн т агропродукції, незважаючи на блокування українських чорноморських портів на початку маркетингового року. Очікувані річні обсяги експорту в 2023/24 маркетинговому році — 3,2–3,4 млн т. Поточна частка компанії через дунайські порти в першому кварталі 2024 року була у діапазоні 20–30%.

«Наразі робота логістичної інфраструктури «Нібулону» розподілена між двома каналами. Після того як завдяки ЗСУ було відновлено роботу портів Чорного моря, значна частина обсягів зернових, які ми експортували через «річку», переорієнтувалася на «велику воду». Водночас Дунай продовжує відігравати ключову роль для нашого експорту: частка цього каналу у структурі продажів становить 70%», — розповів директор з торгівлі компанії Володимир Славінський

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!