«Нібулон» транспортував залізницею майже 100 тис. т вантажів з початку року

Джерело:  Rail.insider

Від початку 2023 року холдинг «Нібулон» транспортував залізницею майже 100 тис. т вантажів. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Вантажі «Нібулону» прямували через західний кордон країни, у напрямку власної філії «Бессарабська» та до портів, задіяних у роботі «зернового коридору».

«Наявність власного вагонного парку дала змогу зекономити в середньому 700 грн на кожній тонні перевезених вантажів, що сукупно дозволило заощадити 63 млн грн», — наголосили у компанії.

Також за цей період у контексті покращення використання вагонів та ефективності обробки залізничного транспорту на філії «Бессарабська» введено в експлуатацію автоматизовану лінію вивантаження з вагонів та побудовані додаткові ємності для прийняття зернової продукції із залізничного транспорту в період негоди. «Це дуже важливо для Дунайського регіону, де відсутні ємності для зберігання і накопичення, що суттєво погіршує вивантаження вагонів у регіоні. Завдяки новій лінії обсяги вивантаження на філії «Бессарабська» збільшено до 60 вагонів на добу», — зауважується у дописі.

Окрім того, за період січень–червень 2023 року власним флотом «Нібулону» було перевезено майже 80 тис. т збіжжя з філії «Бессарабська» в Ізмаїлі до румунської Констанци, що становило 15% від загального обсягу перевезень компанії.

«У планах судноплавної компанії збільшити обсяги з надання послуг стороннім організаціям в Ізмаїлі, а також нарощувати обсяги перевезень на Констанцу за рахунок оптимізації маршрутів. Так, досвід проходження морських шляхів, отриманий взимку та навесні, дає змогу компанії обирати саме морські маршрути слідування замість руху Дунаєм, що впливає на швидкість обертання флоту», — завважили у компанії.

Разом із тим, компанія збільшила в 3,6 разів обсяги перевезень автотранспортом. Наразі автопарк «Нібулону» складається зі 100 вантажівок. У планах оновлення 50% автівок до кінця 2023 року.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!