Незважаючи на зростання цін на добрива, Бразилія готується до рекордних посівів кукурудзи.

Через зростання цін на добрива бразильські аграрії порівняно зі своїми американськими колегами не зменшуватимуть посівів кукурудзи наступного року. Аналітики Conab прогнозує у Бразилії рекордні 20,86 млн т кукурудзи на 2021/22 МР. Про це повідомляє spglobal.com.

Ціни на добрива, що широко використовуються, знаходяться на рекордних рівнях з 2008 р., і, на думку аналітиків, корекція в найближчій перспективі малоймовірна.

Відповідно до звіту USDA про виробничі витрати в Іллінойсі від 21 жовтня, середні ціни на карбамід становили $810/т у порівнянні з $352/т минулого року, а ціни на діамонійфосфат (DAP) досягли $814/т, збільшившись майже вдвічі порівняно з $427/ т минулого року.

Рідкий 28% азотний розчин купується в середньому $475/т проти $222/т минулого року, а ціни на поташ становили $775/т, збільшившись майже на $400/т.

За даними S&P Global Platts Analytics, у США можливий перехід від кукурудзи до соєвих бобів на 3 млн. акрів, при цьому в 2022/23 МР площа посівів як кукурудзи, так і сої становитиме близько 90 млн. акрів (36 млн. 422 тис. га).

Другим за величиною експортером кукурудзи після США є Бразилія, де більшість аграріїв можуть не зіткнутися із серйозними проблемами під час другого сезону посіву кукурудзи, який розпочнеться у лютому 2022 року.

«Ми не очікуємо значного впливу. Аграрії в центральних штатах вже закупили більшу частину добрив для кукурудзи за цінами, які хоч і вищі, ніж минулого сезону, але не такі високі, як зараз. Південні аграрії закупили не так багато, як їхні колеги в центральних штатах, але ціни на кукурудзу хороші, і більшість фермерів не сіятимуть менше кукурудзи, ніж планували, тільки тому, що ціни на добрива вищі», – зазначив ринковий аналітик AgRural Даніель Сікейра.

У свою чергу, аналітична компанія Conab прогнозує в Бразилії рекордні 20,86 млн т кукурудзи на 2021/22 МР.

Нагадаємо, що посівні площі під соєю в США в 2022-23 МР зростуть з одночасним скороченням посівів під кукурудзу через зростання цін на добрива.

Latifundist.com

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!