Невизначене майбутнє «зернової угоди»

Джерело:  УкрАгроКонсалт
UkrAgroConsult

Українські фермери дедалі більше хвилюються через те, що ескалація війни може перешкодити поновленню угоди, яка відновила експорт зернових, завдаючи удару місцевим виробникам і світовим цінам на продукти харчування, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Угода, підписана наприкінці липня, стала порятунком для сільськогосподарської галузі країни, яка історично експортує приблизно 2/3 свого зерна. Це також знизило витрати на основні продукти харчування, зменшивши тиск на ціни на продукти на тлі поглиблення глобальної кризи.

ООН, яка була посередником угоди з Туреччиною, заявила, що ведуться «активні» дискусії щодо її продовження після середини листопада. Але форвардні продажі скорочуються, трафік суден також скоротився. Ризик того, що продовження може бути зірвано або умови угоди змінені, сприяв зростанню цін на зерно та вплинув на хід сівби озимих культур.

ООН привітала угоду як крок до подолання голоду в усьому світі. З початку серпня з портів України вирушили понад 300 суден, які перевезли близько 8 млн тонн зернових, олійних культур і рослинної олії до Європи, Азії та Африки.

За даними УкрАгроКонсалт, це допомогло фермерам подолати відставання, і подвоїло місячний експорт сільськогосподарських культур з України, причому частка, продана морським шляхом, наблизилася до довоєнного рівня.

За словами головного виконавчого директора IMC Алекса Ліссітси, продажі зерна в агропромисловій компанії IMC в жовтні досягнуть приблизно 65 тис. тонн проти 10 тис. тонн у перші місяці російського вторгнення. Він очікує, що угода буде продовжена, але бачить ознаки того, що трейдери насторожені.

Дані AgFlow показують, що після листопада немає нових  FOB-пропозицій доставки кукурудзи з України, тоді як експортні ціни в США та Південній Америці зростатимуть і в 2023 році.

Експорт вже сповільнюється через затримку суден у Стамбулі, де згідно з умовами угоди мають перевіряти українські вантажі. Судна місяцями стояли в чорноморських портах України після того, як Росія почала атаку, власники суден не захочуть повторити цей сценарій.

Якщо порти знову закриються, фермери будуть змушені повернутися до більш довгих і дорогих наземних і річкових маршрутів через ЄС.

Внутрішні ціни на зернові в Україні значно нижчі за світові, оскільки високі тарифи на фрахт і страхові премії через військові ризики призводять до знижок на виході з ферми, повідомили у HarvEast.

Поки подальша доля угоди не визначена, Україна зазнала певних невдач щодо збирання врожаю. Постійні дощі у вересні зробили поля занадто мокрими, щоб збирати соняшник та кукурудзу.

Зараз виробники працюють над тим, щоб наздогнати згаяне, і різке зростання цін на газ підвищить їхні витрати на висушування культур. Також польові роботи ускладнюють нерозірвані снаряди на сільськогосподарських угіддях.

Фермери у розпалі посівної кампанії сезону-2023, сіють пшеницю та ячмінь. Це означає, що їм потрібно робити закупівелі насіння, добрив і пестицидів, не маючи чіткої інформації щодо того, яку частину свого врожаю вони врешті-решт можуть експортувати.

За даними УкрАгроКонсалт, щомісячні поставки зерна з України можуть впасти до 3-3,5 млн тонн, якщо «зерновий коридор» закриється, що менше половини його потенціалу.

 

Позначки:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!