Не лише заморозки: посуха також скоротить урожай зерна в рф

Джерело:  Финмаркет
зерно

Збір пшениці в росії цього року за оптимістичною оцінкою може становити 84 млн тонн, “нижній прогноз – 77,5 млн тонн”, повідомив керівник напряму аналізу аграрних ринків – директор з маркетингу “Русагротрансу” Ігор Павенський на Всеросійському зерновому форумі в четвер.

“Ми виходимо поки що з оптимістичного прогнозу – 84 млн тонн по пшениці, по зерну – 131 млн тонн. Нижній прогноз (зі збирання пшениці) – близько 77,5 млн тонн”, – сказав він.

За його словами, посуха та травневі заморозки не могли пройти безслідно. Вони торкнулися регіонів, на які припадає до 40% площ озимої пшениці. “Відповідно, це 40% валового збору озимої пшениці, яка минулого року займала в загальному зборі пшениці 67 млн. тонн з майже 93 млн. тонн”, – нагадав він.

При цьому експерт зазначив, що посуха, яка розширюється на півдні, може захопити і деякі регіони центру, а також Поволжя, які ще не постраждали. “Плюс Сибір відстає, бо там холодно і опади. На 1 млн га посіяно в Сибіру менше порівняно з минулим роком. Відповідно, все це може призвести до того, що ми підемо на 77,5 млн тонн (збирання пшениці)”, – вважає Павенський.

За його прогнозом, збирання зерна може знизитися у всіх федеральних округах. “Вище за середній по округах урожай може бути тільки в Сибіру, ​​і то якщо вдасться скоротити відставання, яке є, досіяти більшу частину недосіяного мільйона гектарів”, – попередив він.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!