Названо напрями переробки, які роблять Україну конкурентною на ринку ЄС

Джерело:  AgroPortal.ua
соя переробка

Рух країн Європейського Союзу у бік кліматичної нейтральності та зміна вподобань споживачів створюють як ризики, так і можливості для українських виробників.

Про це говориться у повідомленні Центру досліджень продовольства та землекористування при Київській школі економіки (KSE Агроцентр) у Telegram.

«З одного боку, регуляції, що вже існують або будуть згодом впроваджені, можуть обмежити доступ українських виробників переробної галузі до ринків країн Європейського Союзу як фізично (через невідповідність умовам), так і фінансово, оскільки інвестиції для досягнення встановлених умов можуть бути обтяжливими», — пояснюють аналітики.

З іншого боку, на думку дослідників, попит ЄС на імпорт продовольства може зрости через зниження внутрішнього виробництва в результаті впровадження Farm-to-Fork стратегії. Окрім того, ЄС впроваджує програми кредитування та грантів для фермерів для стимулювання сталого сільського господарства, які українські виробники можуть використати на свою користь.

«Найбільш конкурентоспроможними галузями були визначені виробництво соняшникової олії, пшеничного борошна, вершкового масла та курятини», — додали у KSE Агроцентр.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!