Названо країни-імпортери української олії за 9 місяців 2020 р.

подсолнечное масло

У січні-вересні 2021 р. Україна експортувала різних олій на $4,674 млрд, що на 18% більше за минулорічні показники за відповідний період.

Про це розповів старший науковий співробітник відділу економіки аграрного виробництва та міжнародної інтеграції Національного наукового центру Інституту аграрної економіки, д.е.н. Богдан Духницький, пише прес-служба.

Основним експортним товаром цієї групи є олія. Її продали на ринки країн світу на суму $4,3 млрд — на $0,6 млрд більше, ніж за 9 місяців 2020 р.

Домінуючим покупцем жирів та олій українського виробництва традиційно виступає Індія. За дев’ять місяців цього року її частка у структурі українського експорту цього виду продукції становила 28,1%, зазначив експерт.

Інші основні країни-імпортери помітно поступаються їй за вартісними обсягами закупівель: Китай — 14,1 %, Нідерланди — 10,3 %, Іспанія — 6,9 %, Ірак — 5,8 % та Польща —5,6 %. Спільно на ці країни припадає близько 71% вартості експорту рослинних олій та жирів.

Нагадаємо, що якщо Україна не потрапляє до Реєстру Китаю до першого січня 2022 р., то агровиробники не зможуть експортувати свою продукцію до цієї країни.

 

Latifundist

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!