Наталя Бачич подала у відставку з посади директора “Кернел”

Джерело: 
кернел

Наталя Бачич (Nathalie Bachich) 9 травня подала у відставку з посади незалежного невиконавчого директора агропромислової групи Кернел, зазначено у повідомленні групи компаній на Варшавській фондовій біржі у вівторок.

Рішення про її відставку буде затверджено радою директорів агрохолдингу протягом 90 днів. Уточнюється, що Бачич має більш як двадцятирічний досвід консультаційних послуг у сфері фінансів у європейських фінансових установах.

Як повідомлялося, рада директорів агропромислової групи “Кернел” у квітні 2022 року затвердила відставку Сергія Шибаєва з посади невиконавчого директора, натомість призначив уродженця України Андрія Міскі-Оглу (Andrii Miski-Oglu), який працює старшим менеджером із забезпечення в американській філії.

“Кернел” до війни займав перше місце у світі з виробництва соняшникової олії (близько 7% світового виробництва) та її експорту (близько 12%), а також був найбільшим виробником та продавцем бутильованої соняшникової олії в Україні. Крім того, компанія займалася вирощуванням і торгівлею іншою агропродукцією.

Найбільшим співвласником “Кернела” через Namsen Ltd. є український бізнесмен Андрій Веревський із часткою 39,28%. Агрохолдинг у 2021 фінансовому році (ФР, липень-2020 – червень-2021), збільшив чистий прибуток у 4,3 рази порівняно з 2020 ФР – до $513 млн, його EBITDA зросла у 2,1 раза – до $929 млн, виручка – на 38%, до $5,65 млрд.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!