Наступного сезону в Австралії зменшиться врожай та експорт пшениці

Джерело:  Зерно Он-Лайн
Австралія

Австралійські фермери скоротять площі під пшеницею під час посівної кампанії, йдеться в доповіді Іноземної сільськогосподарської служби при Мінсільгоспі США (FAS).

Валовий збір пшениці цього року зменшиться до 25,8 млн т (-0,2 млн т до рівня 2023 р.). Урожайність буде нижчою за середню. Сівба пшениці пройде в Австралії в травні-липні, збирання розпочнеться у жовтні.

Східні штати Австралії вступають у посівну кампанію з гарною вологістю ґрунту завдяки дощам, що пройшли по всій території на початку квітня. У Західній Австралії та Південній Австралії вологість ґрунту низька. Поля у цих штатах ще не отримали якихось значних опадів, при цьому найближчими тижнями дощі малоймовірні.

За прогнозами FAS, експорт пшениці з Австралії наступного сезону, який розпочнеться у жовтні, може знизитися до 17,5 млн т, на 2,5 млн т порівняно з поточним сезоном.

Китай на сьогоднішній день є найбільшим експортним напрямком для австралійської пшениці, і останніми роками на його частку постійно припадає близько чверті всього експорту пшениці. На другому місці знаходиться Індонезія, на яку припадає близько 15% загального обсягу експорту.

Площі під ячменем під час поточної посівної кампанії будуть розширені, але врожайність буде нижчою за середню, прогнозує FAS. Валовий збір ячменю зросте до 10,9 млн. т (+0,1 млн. т до рівня поточного сезону).

Експорт австралійського ячменю може зменшитись до 5,0 млн т, на 2,0 млн т порівняно з поточним сезоном.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!