Найнижче поголів’я свиней за десятиліття у Великій Британії стимулює зростання імпорту свинини

Джерело:  Meatinfo
свинина

На виробництво свинини у Великій Британії, як і раніше, впливають ринкові умови останніх двох років, оскільки внутрішні поставки залишаються обмеженими.

Загальний обсяг імпорту свинини до Великої Британії становив 65 600 тонн; це збільшення на 230 т, порівняно з попереднім місяцем. Порівняно з 2022 року обсяги зросли на 4,7 тис. т. Після падіння в перші чотири місяці 2023 року імпорт з травня почав зростати в річному обчисленні.

На виробництво свинини у Великій Британії, як і раніше, впливають ринкові умови останніх двох років, оскільки внутрішні поставки залишаються обмеженими. Поголів’я свиней в Англії наразі знаходиться на найнижчому за більш ніж десятиліття.

Імпорт свіжих та заморожених продуктів, а також бекону збільшився, проте імпорт ковбас та переробленого м’яса свинини знизився порівняно з попереднім місяцем та роком раніше. Загальний обсяг імпорту свіжої та замороженої свинини збільшився на 23% у річному обчисленні до 28 400 тонн. У категорії бекону також зафіксовано зростання на 12% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 15 500 тонн, що призвело до збільшення частки цієї категорії на ринку імпорту Великої Британії до 24%. Імпорт дорожчої продукції може ще більше послабити настрої ринку.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!