Найбільший прибуток у Аргентина отримає від експорту соєвих бобів

Джерело:  Feedlot
Аргентина

Аналітики Зернової біржі Росаріо (BCR) прогнозують поновлення у 2024 р. експорту сільськогосподарської продукції з Аргентини (включаючи соєві боби, кукурудзу, пшеницю, соняшник та ячмінь), повідомляє Reuters.

Як очікується, за підсумками наступного року вказане збільшення становитиме 33% у річному обчисленні з очікуваним збільшенням доходу на $8 млрд – до $32 млрд.

Зокрема, найбільший прибуток Аргентина має отримати від експорту соєвих бобів – $18,45 млрд. (+$4,1 млрд. порівняно з попереднім роком). Дохід від експорту кукурудзи прогнозується у $7,87 (+$2,4) млрд, пшениці – у $2,9 (+$1,4) млрд. Прибуток від експорту соняшнику та ячменю залишатиметься на рівні 2023 р.

Як уточнюється, прогноз ґрунтується на очікуваннях встановлення сприятливих погодних умов під час кампанії-2023/24, проте наразі в країні відзначаються посушливі умови, та їх збереження створює значну невизначеність посівної.

Також очікується, що зростання обсягів експорту компенсує прогнозоване зниження середніх експортних цін, які проте залишатимуться на найвищому рівні за останні роки.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!