Надмірні опади в Європі та нестача опадів у причорноморських регіонах залишаються основними погодними факторами, що впливають на ціни

Джерело:  GrainTrade
стан посівів

Основна увага трейдерів залишається на погоді в рф, де зберігається суха погода на південному заході, що скорочує потенціал урожаю пшениці та стало причиною різкого зростання цін останні два місяці.

Спекотні та сухі умови продовжують знижувати потенціал урожаю озимої пшениці, кукурудзи та соняшнику в Чорноморському регіоні, особливо на півдні рф та південному сході України. Протягом тижня фронт з опадами перемістився з Румунії до північно-західних районів України, принісши дощі та грози, але частина центральної та східної України не отримала жодних опадів.

У більшості районів вирощування озимої пшениці в рф і на сході України наступного тижня залишатиметься несприятливо спекотна та суха погода. Гідрометцентр РФ прогнозує нестачу опадів і засуху на півдні росії в червні, але в європейській частині покращення зволоження ґрунту та умов для розвитку посівів.

Погода в Західному Сибіру сприяє посіву ярої пшениці, і агрометеорологічні умови оцінюються як задовільні та добрі для росту та формування врожаю сільгоспкультур. Посів ярових виконаний вже на 90% прогнозованих площ.

У США зберігаються сприятливі умови, і посів практично завершений, розвиток посівів проходить досить добре.

Кожного тижня по Середньому Заходу та Рівнинах США проходять один-два циклони, які приносять рясні опади, що дещо стримує посів, але загалом сприятливо для початку розвитку культур, особливо сої та кукурудзи. Вологість ґрунту залишається високою на більшості ділянок, а температури здебільшого на рівні норми або нижче норми для раннього росту.

На наступному тижні прогнозуються ті ж умови з періодичними дощами та грозами, а також температурою в межах норми.

У канадських преріях також тривають інтенсивні опади, що продовжує стримувати посів ярових культур, але при цьому повністю усунули засушливі умови, які формувалися з ранньої весни в деяких регіонах.

Ймовірно, ці умови будуть спостерігатися у більшій кількості районів.

На наступному тижні прогнозуються більш сухі умови, але з розсіяними дощами наприкінці тижня, що сприятиме завершенню посіву та розвитку посівів у здебільшого хороших умовах.

У центральній частині Бразилії зберігаються засушливі умови з високими температурами, що несприятливо для посівів другого врожаю кукурудзи сафрінья, і прискорює її збирання, яке вже виконане на 8% площ.

Засушливі умови встановилися також в Аргентині, що сприяє збиранню кукурудзи та сої, але відсутність опадів несприятливо для розвитку посівів озимої пшениці. Наступного тижня прогнозуються невеликі розсіяні дощі та зниження температури, що дещо покращить умови для пшениці.

Черговий циклон пройде через Європу з заходу на схід від північної Іспанії до західної України протягом наступних кількох днів, і розсіяні дощі продовжаться і наступного тижня. Надмірні опади при низьких температурах у західній Європі продовжують уповільнювати розвиток посівів і збільшують розвиток хвороб на посівах, що знижує потенціал врожаю ярових культур.

Як прогнозували синоптики, кількість опадів в Австралії збільшується, що сприяє збільшенню площі посіву озимої пшениці та ячменю та розвитку посівів каноли. Наступного тижня також прогнозуються кілька циклонів з опадами у всіх регіонах вирощування. На думку синоптиків, перехід до Ла-Нінья продовжує розвиватися, ймовірність опадів має продовжувати збільшуватися протягом наступних кількох місяців, що з часом буде дуже сприятливо для формування та розвитку сільськогосподарських культур.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!